Permacultuur: we doen het BUiten de Banken Om!

In veel regio's en wijken in de grote steden in Nederland trekt de economie niet voldoende aan om iedereen aan werk te helpen en een gezond leefklimaat te organiseren. Daarom is er nu het Social Trade Circuit Nederland: een samenwerking van regio-initiatieven om de lokale economie te versterken.
Het Circuit bestaat uit regionale betaalnetwerken zodat er meer lokaal besteed wordt om zo inkomen en banen te creëren. Dankzij speciale betaalsoftware circuleren bestedingen van de overheid, bedrijven en consumenten voor een minimale termijn binnen de regio. Daarna wordt het weer gewone euro-koopkracht die overal besteed kan worden. Dat maakt het makkelijk voor bedrijven om dit regionale betaalmiddel te accepteren.


De voordelen voor bedrijven zijn meer klandizie en het goedkoop omzetten van vorderingen op de overheid in koopkracht.
De overheid versterkt de gemeenschap zonder daar extra kosten voor te hoeven maken en profiteert mogelijk zelfs van de bloei van de lokale economie.


Lid worden
In regio's waar al betaalnetwerken actief zijn, kunt u lid worden van dat netwerk .
Waar dat nog niet kan, bestaat de mogelijkheid om in te schrijven bij het overkoepelende Circuit Nederland. Vul uw gegevens hier in en schrijf € 5,03 over op rekening NL78 TRIO 0784 9115 76 t.n.v. Stichting STRO o.v.v. "Inschrijving" .

Als u nu al wat op uw rekening wilt hebben om mee te kunnen handelen, kunt u een groter bedrag overmaken.
Vanwege de reglementen van de AFM mogen consumenten niet meer dan 150 termijn-euro's per keer kopen. Dus u kunt maximaal 5,03 + 150 = 155,03 euro overmaken. Aan de hand van uw rekeningnummer kunnen we zien naar welke Circuitrekening het geld moet worden overgemaakt. Het geld komt dan op uw rekening.