Krediet

Het Social Trade Circuit biedt het MKB de mogelijkheid tot verkrijgen van een gratis krediet op basis van vorderingen op de overheid.

STRO is bezig om dekkende garanties te krijgen voor een nieuw soort krediet voor het MKB. Krediet dat juist mogelijk wordt als het economisch minder gaat.


Social Trade krediet werkt als volgt:

  1. Beoordeling van de kredietaanvraag. Niet iedereen krijgt zomaar een lening. Er moet een goede kans op terugbetaling zijn.
  2. De lening wordt verstrekt in termijn-euro's die alleen binnen het Circuit besteed kunnen worden. Daardoor hoeft geen geld bij banken geleend te worden en wordt ook geen rente berekend over het krediet.
    Het Circuit zal met name handelskrediet verstrekken van een gemiddelde waarde tussen 25.000 en 75.000 euro.
  3. Social Trade krediet is gebaseerd op samenwerking tussen bedrijven die krediet nodig hebben en bedrijven waar het besteed wordt. Bedrijven waar het krediet besteed wordt, moeten een bijdrage willen verlenen aan het Garantiefonds dat het krediet mogelijk maakt.
    Bedrijven die om klanten zitten te springen krijgen zo nieuwe klanten zonder dat ze aan hun verkoopprijs hoeven te tornen.
  4. Het krediet moet terugbetaald worden door binnen het Circuit te verkopen. Als een bedrijf niet genoeg verdiend heeft binnen het Circuit, kan het via een veiling termijn-euro's van andere deelnemers kopen en dat met euro's betalen.
  5. Als een bedrijf haar lening niet kan terugbetalen, dan heeft het Garantiefonds het vermogen om de schuld over te nemen. En daarachter staan dan tweede niveau garanties, zoals we bij EZ hebben aangevraagd.

Zodra het Circuit de instelling gecontracteerd heeft die de kredietaanvragen zal beoordelen en verzekeren, en de garanties er zijn, zal er op deze pagina informatie volgen over de manier waarop een bedrijf krediet kan aanvragen.